torstai 23. tammikuuta 2014

Vuohenjuustopiirat/ kitsepiima pirukad

  
täidist tuli natukene palju ja kõik ei püsinud sees
täyte valui pikkaisen ulos, kun sitä oli liikaa


Ohjee on Kodin kuvalehden Joulun erikoisnumerosta. En itse pahemin tykkä vuohenjuustosta, mutta mun mielestään ne pikku piirat olivat tosi hyviä. Seuraavana kertana voisi kokeilla vuohenjuuston tilalla sinihomejuustoa.
12 kpl
600 g lehtitaikinaa (pakaste)
1-1 1/2 rkl juoksevaa hunajaa
1 pieni päärynä
150g vuohenjuustoa
mustapippuria
suola
kuivattua timjamia
1 kananmuna voiteluun
Sulata lehtitaikina pakkauksen ohjeen mukaan. 
Laita uuni lämpiämään 220 asteeseen.
Kauli taikinalevy jauhotetulla alustalla. 
Ota taikinasta pyöreällä muotilla 24 pyörylää, 
joiden halkaisija on noin 8 cm ja paksuus puoli senttiä. 
Lado puolet pyörylöistä uunipellille ja voitele kananmunalla. 
Jaa juokseva hunaja leivonnaisille.
Pese ja kuivaa päärynä ja leikkaa siitä poikittaissuunassa pyöreitä, noin kolmen millin paksuisia kiekkoja.
Laita kiekot hunajan päälle.
Viipaloi vuohenjuusto hyvin ohuiksi viipaleiksi ja laita ne päärynäkiekkojen päälle.
Mausta kukin piiras ripauksella suola, pippuria ja timjamia.
Aseta "taikinakannet" päälle ja paina kevyesti reunoista niin, että taikinakiekot tarttuvat toisiinsa.
Voitele pinnat kanamunalla. Tee keskelle kiekkoa pieni reikä ja koristeviillot pintaan.
Paista piiraita uunissa 10-15 minuuttia.
Nauti pikkupiiraat esimerkiksi glögin kanssa.
                                                     * * * * *
Retsept on lehest Kodin kuvalehti jõulunumbrist. Ma ei ole suur kitsejuustu fänn aga minumeelest need pirukad olid head. Järgmine kord võiksin proovida kitsejuustu asemel panna sinihallitusjuustu. 
12 tk
600 g lehttaigent (sügavkülm)
1-1 1/2 spl vedelat mett
1 väike pirn
150g kitsepiima juustu
musta pipart
soola
kuivatatud tüümiat
1 muna pealt määrimiseks
Sulata taigen juhendite järgi. eelkuumuta ahi 220 kraadini.
Rulli taigen lahti. Lõika taignast ümmarguse vormiga 24 rõngast mille läbimõõt on u 8cm ja paksus pool sendimeetrit. Aseta pooled rõngastest ahjuplaadile ja pintselda põhjad munaga. Jaga vedelat mett igale põhjale. Pese ja kuivata pirn, lõika sellest u 3mm paksuseid ümargusi viile. aseta pirniviilud mee peale. Lõika kitsepiima juustust õhukesi viile ja aseta need pirnide peale. Maitsesta iga pirukas soola, pipra ja tüümiamiga. Aseta pealmiseks taignast kaaned ja vajuta ääred kinni. pintselda munaga. Lõika noaga peale väikseid lõikeid. Küpseta 10-15 minutit. Naudi pirukaid nt glögi kõrvale.

                                        

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti