tiistai 21. tammikuuta 2014

Pepperoni piirakka/ Pepperoni pirukas

Järgmine retsept mida proovisin Makea murmelin täydeltä blogist oli pepperonipirukas, minule meeldib teha pirukaid lahtikäivasse vormi, sest pirukad tunduvad kuidagi pidulikumad. Piruka põhi oli minumeelest natukene kuiv, järgmine kord lisaksin sinna u 1dl riivjuustu. Ma ei ole pepperonit ise palju söönud varem ja maitse oli kuidagi tugev, ilmselt teeksin mingi muutuse veel maitse suhtes :)

Põhi
2 1/2 dl grahamjahu
2dl nisujahu
150 võid
1/2 dl vett

Täidis
1 punane paprika
1 punane sibul
150g pepperooni viile
100g magus chili toorjuustu
1 dl päiksekuivatatud tomateid tükeldatuna
2 1/2 dl 10 % rõõska koort
2 muna
1/2 dl kõrvitsa-, päevalille- ja seedermänni seemneid

Valmista esmalt põhi. Haki toasoe või jahude puruseks, siis sega juurde vesi osade kauppa. Sega tainas ühtlaseks ning vooderda sellega pirukavormi põhi ja servad.

Tükelda paprika ja sibul väikesteks tükkideks. Küpseta neid pannil õlis natukene aega. Lõikka pepperooni viilud väiksemaks ja 2/3 toorjuustust tükkideks. Sega kõik täidise ained v.ä seemned ja 1/3 toorjuustust. Kalla täidis vormi.

Tükelda ülejäänud toorjuust piruka peale ja kalla piruka peale seemned nii et neid tuleb ühtlaselt tervele pirukale.  Küpseta 200 kraadi juures u. 35 minutit.


Pohja
2 ½ dl grahamjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
150 g voita
½ dl vettä

Täyte
1 punainen paprika
1 punasipuli
150 g pepperonimakkarasiivuja
100 g Mustapekka makea chili -tuorejuustoa
1 dl aurinkokuivattua tomaattia kuutioina
2 ½ dl kevyt- tai ruokakermaa
2 munaa
½ dl salaattisiemensekoitusta (esim. Pirkka)


Nypi jauhot ja voi sekaisin. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
 
Paloittele paprika kuutioiksi ja hienonna sipuli. Kypsennä näitä pannulla öljytilkassa hetken aikaa. Leikkaa pepperonisiivut ja 2/3 tuorejuustosta paloiksi.Yhdistä kaikki täyteainekset loppua tuorejuustoa ja siemeniä lukuunottamatta. Kaada täyte vuokaan.
 
Paloittele pinnalle loput juustosta ja ripottele päälle siemenet. Kypsennä 200 asteessa n. 35 min





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti