U 60 küpsist
1pk (150g) sarapuupähkleid ( hasselpähkinä)
200g võid
1 1/2 dl fariinsuhkrut
1 muna
4dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1tl vanillisuhkrut
Peale:
2-3 sl suhkrut
2-3 tl jahvatatud kaneeli
Sarapuupähkleid
Tükelda u 1 1/4 dl pähkleid köögikombainis peeneks jahuks, pane ülejäänud pähklid tervelt kõrvale
Vahusta toasoe või ja suhkur, lisa munad ükshaaval, samaaegselt vahustades.
Sega kuivad ained omavehel ja lisa need taignale. Anna taignal taheneda külmkapis u 45 min.
Jaga teigen kahte ossa ja küpseta pooled taignast korraga, tee taignast suur rull ja jaga see u 30ks osaks. Vormi osadets pallikesed. Veereta pallid suhkru- kaneeli segus. Aseta pallikesed küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja vajuta palli keskele pähkel.
Küpseta ahju ülaosas 175 kraadi juures umbes 10 minutit.
1ps (150g) hasselpähkinöita (kokonaisia)
200g voita
1 1/2 fariinisokeria
1 kananmuna
n. 4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
Pinnalle
2-3 rkl sokeria
2-3 tl kanelia
Hasselpähkinöita
Mittaa nn 1 1/4 dl kokonaisia pähkinöitä ja hienonna ne monitoimikoneen leikkuuterällä karkeaksi jauheeksi. Säästä loput pähkinät koristeluun.
Vaahdota huonelämpöinen rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisä taikinaan. Anna taikina kovetua jääkaapissa noin 45 minuuttia.
Jaa taikina kahteen ja leivo puolet kerrallaan. Muotoile taikinasta tanko. Jaa tanko 30 tasakokoiseen palaan ja pyöritä palat palloiksi.
Pyörittele pallot kaneli-sokeriseoksessa. Laita pikkuleivät kahdelle pellille leivinpaperin päälle ja paina pikkuleipien keskelle kokonainen hasselpähkinä. Paista uunin ylätasolla 175 asteessa noin 10 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti