sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Apelsiini-suklaabrownie/ apelsiini-shokolaadibrownie

Võtsin ette soome top 100 küpsetusblogide nimekirja ja esimeseks blogist kus retsepte proovima hakkasin oli Makea murmelin täydelta. Olen tema blogist ka varem vötnud juhendeid, nendest panen kunagi hiljem siia pildi ja juhendi üles. Seekord proovisin shokolaadi kooki ehk brownie.

Apelsiini-shokolaadibrownie algne retsept

85 g võid
100g tumedat shokolaadi
2 muna
1,5 dl suhkrut
1,25 dl nisujahu
2 spl tumedat kakaopulbrit
natukene soola
80g tükeldatud shokolaadi (tumedat ja valget)

150g apelsiinitoorjuustu
pool munakollast
3spl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut

Sulata või ja shokolaad(100g) vesihaudes. Tõsta pott pliidilt ja lisa suhkur ja munad. Sega tasaseks. Lisa jahu, kakaopulber, sool ja tükeldatud shokolaad, sega ühtlaseks.

Võta küpsetusvorm, sellest tagna kogusest piisab u 20cmX20cm vormi, kui vorm on liiga suur kata vorm fooliumiga ja tee fooliumist sein ja nii ahjuvorm väiksemaks, taigen peaks olema umbes 1,5-2cm paksuselt.

Valmista toorjuustu täidis, sega toorjuust, muna kollane ja suhkur. Sega niikaua kui segu on pehmendunud. Tõsta lusikaga või pritsikotist toorjuustusegu tumedale taignale, tee väikseid valgeid laike tumedale taignale. Sega noaotsaga valget ja tumedat taigent omavahel, nii et peale tuleb ilus muster.

Küpseta 180 kraadi juures u 25-30 minutit. Jälgi küpsemis, brownie on valmis kui kook on keskelt just-just küpsenud, ära üleküpseta kooki.

Apelsiini-suklaabrownie alkuperäinen ohje

85 g voita

100 g tummaa suklaata
2 munaa
1,5 dl sokeria
1,25 dl jauhoja
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
ripaus suolaa
80 g rouhittua suklaata (tummaa ja valkoista)
 
150 g appelsiinituorejuustoa
puolikas keltuainen
3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
 
Sulata voi ja suklaa (100 g) miedolla lämmöllä kattilassa. Nosta pois liedeltä ja lisää sokeri ja munat. Sekoita lusikalla tai lastalla tasaiseksi. Lisää seokseen jauhot, kaakaojauhot, suola ja rouhittu suklaa, sekoita tasaiseksi.
 
Vuoraa vuoka foliolla, (jos vuoka on liian iso, niin taittele folion toinen pää "seinäksi"). Kaada taikina vuokaan. Taikinaa pitäisi olla n. 1,5-2 cm paksuudelta.
 
Valmista juustotäyte sekoittamalla lusikalla  tuorejuusto, keltuainen ja sokerit. Sekoita sen aikaa että seoksesta tulee pehmeää ja hieman juoksevampaa. Lusikoi/pursota juustoseos vuokaan suklaataikinan päälle. Sekoita juusto veitsenkärjellä suklaataikinaan, voit tehdä kiekuroita ja antaa juuston reilusti sekoittua alla olevaan suklaataikinaan.
 
Paista 180 asteessa n. 25 (-30) minuuttia. Vahdi vuokaa, sillä browniet ovat valmiita kun keskusta on juuri ja juuri kypsynyt. Jäähtyessään brownie jähmettyy, joten älä suotta ylikypsennä sitä liikaa. :)
 
 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti